amerikattenelsa.blogg.se

Hänger du här ofta eller?

Eskulan

Publicerad 2013-08-31 22:02:18 i Allmänt, USA,

Alltså hade skrivit ett as långt inlägg häromdagen. Det försvann. Ledsen Elsa. Snyft.
 
Men allafall, ska försöka återskapa det så gott det går. (med lite håkan i öronen och ahlgrens bilar i munnen <333<3<<3333)
 
Har alltså gått min första vecka på amerikanskt high school!!!!!!!!!!! Hur sjukt låter inte det???? 
Kl 07.05 måndags morgon satte en nervös och sjukt förvirrad Amerikatt sin fot Charles. E. Jordan HIgh School (fett fancy namn, I know) Jag var lost, väldigt lost.
 
Varannan dag har man A-day och varannan B-day och detta är hur mitt schema ser ut: 
 
(A-days)
Speech. Alltså typ rättorik. Man lär sig att ää-ä-äh-h-h tala inför ööh f-f-o-f-o-o-l-k. Kommer bli en av de tuffare klasserna. Men fett värd. Har även bästa läraren, Mr Seeeeeed. (Är fru frö hans fru? haha lol) Dock behövde jag ställa mig upp och prata om nån svensk mat i 20sek medans ha tog tid. Pratade om surströmming. Sa även att är glad att jag inte är hemma i september eftersom jag har surströmmingsfantaster till päron. hmm. 
 
Photography. Är en usel fotograf haha, men detta kan nog bli kult. Klassrummet ligger dock i källaren och det stinker bokstavligt talat kiss. Puss. Plus det är jag och massa Freshmen man allafall.
 
US history. Världens lalligaste klass. Men eftersom honors klassen skulle bli för svår då jag läst cirka 0 amerikansk historia innan så fick det bli denna. Läraren är också rätt skum. Häromdagen sa hon att vi kunde ta fram våra mobiler för att googla på vardetnuvar. 2 minuter senare nästan skriker hon att hon kommer ta våra telefoner om hon ser de igen. Guldfisk minne eller vad? haha
 
Pre Calculus. Alltså vanlig hederlig mattematik. Är lite förvirrande med alla mattetermer på engleska, men funkar. Sitter brevid en snäll pojke som brukar hjälpa mig :)))) han är ganska snygg btw (HEJ MEAN GIRLS).
 
(B-days) 
Theater. Än så länge har vi bara lekt typ namnlekar, men tror denna kommer bli rolig. Sjukt sarkastisk lärare, men gillar henne starkt.
 
Chemistry. Har dock bytt bort denna klass pga för svår/tror läraren kommer döda mig. Bytte denna till - vänta, kom nyss på att jag råkade skriva sociology istället för psychology på mitt bytaklasspapper hahaha typiskt mig, Aja det kan nog inte bli värre än den där kemin allafall.
 
Choir. Har inte så mycket att säga om denna förutom att läraren är lite lik fat amy från pitch perfect haha. Eller just det, de har någon kör-resa (lol) till BAHAMAS, Inte obligatiskt, men låter as najs ju!!! Just nu sjunger vi nån djungelsång och man ska låta som apor.. hmm..
 
English. Har även Mr Seed i detta ämne, yaay!!
 
Hem åker jag denna - vad är inte mer amerikanskt än en gul skolbuss?
 
Och pappa, ska sluta klaga på vårt internet hemma. Detta är nästan värre. Kan inte ladda upp min taco hej bild :(
 
så vår bli såhär, 
 
TACO HEJ!
 
 
 
 
 

How y'all doin?

Publicerad 2013-08-25 21:57:00 i Allmänt, USA,

¡Hola, amigos!

Tänkte bara berätta lite random stuuff, so here we go!
 
Hittills har jag ätit 
  • Hamburgare. Donken bror.
  • Hot dog. Alltså korv med bröd. Inte en varm hund.
  • Chicken nuggets. 
  • Ribs. 
  • Waffles.
  • och lite annan amerikansk husmanskost.
  • Ikväll blir det Subway.
Gotta love the American food... Haha nejmen än så länge är det nice, får se hur lång tid det tar innan jag saknar surströmming.. hmm.. 
 
Lite slumpmässiga saker.
  • När vi satt o åt chicken nuggets kom min värdmamma med en kommentar om att min värdbror "is turning into a chicken nugget" eftersom det typ är det enda han äter. haha.
  • North Carolina hör tydligen till southern. Alltså sydstaterna.(Därav rubriken)
  • Har smakat pecan pie och banana pudding , vilket är typiskt southern. Gott, men extremt sött. Är dock inte så förvånad.
  • När vi var i mataffären sa jag att jag helst inte ville ha jättesöta flingor till frukost. Min vmor tar fram ett par honungsflingor och frågar om de blir bra. hmm..
  • Hon sa även att "the most important thing is that you have a good time! ...and.. that you EAT!" Haha kommer inte svälta allafall.
  • Och "you WILL gain weight" Maybe I'll turn into a Swedish meatball.. hmm lite sorgligt sådär.. lol
  • Min vfamilj snackar ganska mycket skit om Yankees. Alltså typ sånna från New York. 
  • Duscharna är as konstiga.
  • Likaså toaletterna.
  • Och normala lakan har de icke heller.
  • Ikväll ska jag på min första baseball match!. Go Durham Bulls!
  • Imorrn börjar skolan... Första dagen i ett äkta amerikanskt high school!!!!! Åh hArre. Kommer dö.
Eller just det, en sak till, KOMMER KANSKE FÅ TRÄFFA PRESIDENT OBAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!OCHSKAKAHAND!!!!!!!!!!!!!! 
 
Berättar mer senare.
 
Här är btw en bild på min första amerikanska vän. Disney. Fast hon var inte lika excited på att ta en selfie som jag.. But anywaay 
 
 
 
 TACO HEJ Y'ALL
 

I'm still alive but I'm barely breathing

Publicerad 2013-08-24 15:21:23 i Allmänt, USA,

Okej, skoja andas fullständigt normalt. Typ.
 
Igår kom jag alltså fram till min värdfamilj efter fyra dagar i New York, familjen verkar hur snälla som helst så det känns bra. Nirr.
 
Orkar inte skriva värsta inlägget så här kommer lite bildeeerr!!!
 
Jag och mina bästa roomisar uppe i Rockefeller center, grym utsikt.Är även flytande i göteborgska då jag dessa människor smittade av sina dialekter. #tajmskuäär 
 
 
 
Fredddeeeyyboooyy, kan typ garva åt den här bilden 4evah hahahhahaha
 
Att köra gul bill i NYC är kult. Alltså leken, inte bokstavligt köra.
 
 
FIIIIIISSSSSSSSSK
 
Fler fiskaaar 
 
 
 
 
Obligatoriska turrebilden vid frihetsgudinnan.
 
 
Amerikatten
 
 
Typical amerikatten pose
 
 
Vi lekte kineser i China town. Mikkett roligt. Fick dock ett antal arga blickar hah
 
 
 
 
 
Hela svennebanangänget, Eller jag menar alla amerikatter #zweg
 
 
Alla hade värsta systemkamrorna också kommer jag där med min svampebob-ajfån. Denna bild har jag dock tagit endå hahah fett stolt. Dock med en systemis..
 
 
 
 
och här har vi henne. kärringen,
 
Elinabrooooor.
 
Borde btw ge henne en shoutout eftersom cirkar alla bilder snodde jag hääär (http://elinamkarlsson.devote.se/)
 
Nu ska jag upp o äta min första frulle med värdfamiljen. Spännade. Kan man gå ner i pyjamas? Kör fan på det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OM 12 TIMMAR ÄR JAG PÅVÄG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2013-08-20 01:01:00 i Innan USA,

¡Hola amigos!

Eller amiga, verkar bara vara en person som läser min blogg för tillfället (hej Malin:))))))) Haha, nej men allafall, om 12 timmar börjar min resa. Hjälp. Om 12 timmar sitter jag på flyget, ser ut över lilla landet lagom en sista gång innan jag sätter mina fötter i staterna. I landet jag kommer äta alldeles för onyttig mat och    i 10 månader.
 
Först blir det alltså 3 nätter i New york, på ett såkallat soft landing camp. Ganska nirr. Ganska nirr. Innan jag far vidare till Durham, North Carolina till min värdfamilj. 
 
Ska försöka mig på lite uppdatering väl i The Big Apple. Lite fina turrebilder och så. Alltså turist.
 
Här får ni lite bilder från igår när jag träffade lite vänner en sista gång. Nej, usch en sista gång lät fett hemskt.
Men ni fattar. En hejdå fika. Glömde dock ta kort på mitt mikkett fina bakverk :(((
 
Det regnade och var blött i gräset, men inte hindrade det oss från att så fint rada upp oss så fint på gräsmattan i strumpor. Fast jag fuskade dock. Hade Crocs. No hate, 
 
Poss. Poss. Posa
 
Kommer sakna er små mongobarn!!
 
FIck jättefina prisenter, tack allla!!!!!
 
 
 Ne, nu ska jag sova. Godnattsi. Eller vadå godnatt? Kommer aldrig kunna somna.. lol. 
 
 

Ambassaden och sånt där knas

Publicerad 2013-08-10 20:22:26 i Innan USA,

¡Hola amigos!
Eftersom jag ändå inte har något bättre för mig så tänkte jag att jag slänger in ett inlägg till. (Malin om du läser detta, är du inte stolt över din takkobiff? Hehehahaheaderjejejaja:p )

Häromdan var jag hos amerikanska ambassaden för att fixa mitt visum men tänker inte dra hela den historien pga tråkighet. Men allafall, det roliga var sedan efteråt när jag traskar ut från ambassaden med ett leende på läpparna eftersom att jag och mina papper blivit godkända och till min förfasan upptäcker att jag är lämnad utan varken telefon, pengar eller busskort mitt i stan.

Jag fick varken ha min far eller min telefon med mig in så lämnade de både utanför och trodde förstås att telefonen och pappa skulle sitta snällt utanför och vänta. Men icke sa Nicke. Borta var de, bägge två när jag kom ut.

Efter ha snurrat runt i cirka en halvtimme med min fina blåa mapp påpekar en farbror att jag ser lite vilsen ut och jag får låna en telefon. Men pappa den muppen svarade såklart inte och efter cirkus 10 försök gav jag upp och lämnade tillbaka telefonen.

Det löste sig dock tillslut eftersom min kära far kom tillbaka efter nån halvtimme eller så, but still. Fett irri liksom.

Nu har jag äntligen mitt pass och är en glad flicka (bortsett från bilden, man fick inte le haha lol ser ut som en brottsling)


¡Hola amigos!

Publicerad 2013-08-10 15:47:20 i Allmänt,

Skapade denna blogg för nån vecka sedan men har aldrig vågat mig på att skriva ett inlägg. Förens nu. Liksom vad ska jag skriva? Det här med att blogga är inte riktigt min grej, men ska göra mitt bästa. 
 
Vad jag fixat hittils på bloggen är en header, alltså inte min värdmor utan en sådan här: 
 
 
  Allafall, anledningen till att amerikattenelsa skapades var ju för att flickan vid namn Elsa ska fara till Amerikatt om ganska så exakt 9 dagar, 20 timmar,  36 minuter och 11 sekunder (i skrivande stund). I Durham, North Carolina ska hon spendera 10 månader som utbytesstudent hos familjen Baxter (!!!) och varför jag skriver om mig själv i tredje person vet jag ej. Antagligen för att tanken av att det är ganska läskigt. Och spännande. Och coolt. Och awesome! Taggad tjej, hej! 
 
Ne, nu skriker min mage på mat. 
ps. för er som inte fattade så heter min värdmamma Heather och det uttalas likadant lol 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elsa Lindgren

¡Hola amigos! Välkomna till min Amerikattblogg. Här kan ni stalka mig och mitt liv som utbytis på andra sidan Atlanten. Närmare bestämt i Durham, North Carolina. Taco hej! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela