amerikattenelsa.blogg.se

Hänger du här ofta eller?

Eggball vs football

Publicerad 2013-09-29 18:54:00 i Allmänt, USA,

Hola amigoooos :)))) Här kommer lite uppdatering på min helg.
 
Var hos grandma och grandpa på middag i fredags och jag bjöd på djungelvrål, har inte skattat så mycket på länge hahhahhaha. De förstod verkligen inte hur svenskar kunde gilla det (det gör i och för sig inte jag heller..????)
Glömde dock att filma, lite synd sådär.. Ska dock göra det när jag låter mina vänner prova den trevliga smaken kallad saltlakrits. 
Igår var jag på min andra handäggmatch. Vi gick dock efter halvlek pga ett dåligt spelande UNC + en mycket upprörd broder över detta. En sak som jag inte fattade innan jag kom hit är att college fotboll är en fett big deal här. Där jag bor hejar man antingen på UNC (University of North Carolina) eller Duke, vilka båda är stora universitet. Fick både en UNC och en Duke t-shirt när jag kom hit och har använt båda på idrotten i skolan. De är största rivaler hahahaha folk har kommenterat det.
Sedan hängde jag med lite vänner och spelade fotboll. Alltså svennefotboll. Europeiskfotboll. VÄRLDSFOTBOLL. (Ska helt seriöst börja kalla amerikanskfotboll för handegg i framtiden, det är så sjukt sant. Orkar ej) Kommer dock med största sannolikhet bli slagen i ansiktet om jag tar upp denna diskussion. hmm..
Glömde dock ta bilder, men det var allafall jag, Grey, Gilberto, Ziwa och Grey's brorsa. Vi spelade även basket och trodde jag skulle skämma ut mig, MEN alla ville vara i mitt lag och de undrade varför jag inte redan spelade för skolans basketlag hahahha ser man på. Ska allafall göra tryouts i slutet av oktober så vi får väl se hur det går. (WISH ME LUCK!!!)
 
Efter mycket svettandes drog vi hem till Grey och kollade film och tjockade i oss popcorn. SALTA popcorn för ovanlighetens skull, haha.(fattar fortfarande inte grejen med söta popcorn?????) Allafall, det roliga var sedan när jag kom hem. Hade ingen nyckel och ville inte plinga eftersom klockan var rätt mycket, så knackade på fönstret och skrämde ihäl vmor hahaha hon är typ fortfarande rädd för mig.
 
Ikväll ska jag äta på något buffé ställe med lite vänner, ska även försöka komma ihåg att knäppa lite kort.
 
 
 

NEJ, FÖR ATT AMERIKATTEN ÄR DEN BÄSTA (på att uppdatera)

Publicerad 2013-09-23 02:36:00 i Allmänt,

Tjenare tjommar!
 
Måste bara börja med att säga att jag inte är lat!!!! (eller okej.. kanske...ibland...lite..)
Tänkte faktiskt skriva ett inlägg i fredags, men eftersom att vi i princip åkte till Myrtle beach direkt efter allas skolor slutat så hann jag inte. Hade somsagt varken wifi eller 3g där så hoppas den dåliga uppdateringen är ursäktad. Eller dåliga och dåliga, ni fick ju faktiskt ett litet inlägg igår, haha (TAACK ELINA!!!!)
 
Anywayy, det jag skulle komma till var att vi åkte till South Carolina under helgen (på min bucket list finns, säger vi, att sätta min fot i alla 50 stater. 47 kvar woho) Grandma och grandpa har ett hus i Myrtle Beach så det var där vi var. Tog cirka 4 timmar att åka dit, då fattar man hur stort Amerikattlandet är när detta bara var till grannstaten.
 
Surfade på de HÖGA vågorna, kultkult.Mindre kultkult när man fick en kallsup av saltvatten. Finns även en mycket vacker bild någonstans som dokumenterar denna händelse.. Har väl sett finare bilder om man säger så, hahaha.
 
Familjefoto, JA DET BLÅSER!!!! 
 
Vattenkriiiiig
 
"Elsa, smile normally!!"
 
Alla skulle ha vita tröjor och beiga shorts, haha lite komiskt sådär när vi gick till stranden. LIKSOM VAD, I DENNA FAMILJ RÅKADE ALLA KLÄ SIG LIKADANT, VAD GLOR NI PÅ?
 
 
De hade tydligen tagit alla sina (3!) tidigare utbytesstudenter till denna restaurang. Alla hatade den, jag blev dock inte tvingad att äta där, haha. Men bild utanför var tydligen oblgatorisk.
 
HULA HULA
 
Okej, jag kan le normalt.Ser dock inklistrad ut, hahah 
 
Idag var det inte bästa vädret och jag blev mobbad för att jag frös. Har fått den där kommentaren hur många gånger som helst att jag inte borde frysa för att jag är från Sverige, jag förväntas typ ha nåt himla vikingablod som motstår all kyla!! HADE DOCK VARIT FETT BALLT OM DET VARIT SÅ!!!!  
 
 

FÖR ELINA ÄR DEN BÄSTA

Publicerad 2013-09-22 04:08:12 i USA,

Jag tror alla kommer bli chockade när de går in på amerikattenelsa och ser att bloggen faktiskt är UPPDATERAD? Wow, nu måste något fantastiskt ha hänt tänker ni.. Men nejnejnej! Det är elsas bästaste homie Elina som skriver för att elsa är för lat och "inte har wifi eller 3G" men snapchat och twitter går alldeles utmärkt eller hur elsa?? Hahah, jag och elsa briljerar twitter! Ni borde följa båda oss (amerikatten) och jag (elinakarlssons) cus we are aweeeeesome!! 

Vet inte riktigt vad jag vill komma fram till här, ni som läser undrar väl vad det är för tjomme som skriver.. Elsa och jag träffades på soft landing camp och har känt varandra i 1 månad haha! Lite komiskt. Men jag är iaf också utbytesstudent och bor i houston och lever livet (och äter). Jag tänker ta tillfälle till akt och marknadsföra min blogg: ELINAMKARLSSON.DEVOTE.SE!!! Jag uppdaterar faktiskt min blogg.. Winkwink elsa

Ha en fantastisk kväll amerikattenläsare! Här har ni lite bilder på mig och katten elsa 

Kan man se 3D film från en riktning?

Publicerad 2013-09-17 04:07:11 i Allmänt, USA,

Holaaaaa!! Bara för att jag egentligen borde plugga så kör vi en amerikattuppdatering istället. 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, skolan rullar på som vanligt. Går dock fortfarande vilse cirka varje dag. Skyller på att mina orienteringsskills är cirka 0 (återkommer till det sen) Allafall, hade mitt första quiz idag, trigonometri <3333<3 Det roliga var, att vi skulle haft provet förra tisdagen, men Mr Bauer sköt upp det till i torsdags av okänd anledning. På torsdagen blev ju skolan bombhotad så det bidde inget prov då heller. Men idag var det varken bombhot eller något annat hot som hindrade oss från att skriva provet. 

Igår var jag även på bio med Alyssa, min lunch buddy. Yay, det var jättemys. Vi såg 3D film från en riktning. This is us.  Dog lite sådär när de tydligen hade tältat och haft bonfire I Sverige (HUR RANDOM?) och NIALL SATT DÄR MED EN AIK MÖSSA!!!!! Btw, ganska sjukt hur stora de blivit. Jag kommer ihåg när man googlade one direction och det kom upp massa kartgrejer.. Hahah tider. 
Köpte en LITEN cola, denna var tydligen liten i amerikanska ögon. Hmm... Ska även noteras att biljetten kostade 6 dollar (ALLTSÅ TYP 40 SPÄNN!!) och liten cola + popcorn kostade 11... Nästa gång ska jag fan ta med egenpoppade micropopcorn #OveStyle :)))))
Sedan åkte vi till Gilberto's jobb och åt lite cheese cake, världens godaste! (Ja, mamma, det var min lunch..vad säger du nu va? Va? Va?)

Och påtal om orientering, kom jag sedan på när hon skulle skjutsa hem mig att jag visste vart jag bor. Alltså jag vet (nu) var jag bor, men hade ingen aning om hur man kör/var det ligger på en karta... Men efter lite snurrande hit och tid och hjälp av GPS så löste det sig till slut allafall.  Det är även lite småläskigt/väldigt ovant att någon i ens egen ålder kör bilen. Vi blev tutade på två gånger, oups. 
Och det var typ min helg, eller just det, var på orientation (lol) meeting och träffade min arena rep + andra utbytisar. Man fick samma information som man fått cirka femtioelva gånger innan, men det var trevligt att träffa andra utbytesstudenter då det bara finns en annan på min skola. En fransman, med ganska så krasslig engelska. Krasslig, säger man ens så? Haha, hur som haver, trevlig är han allafall. Har dock bara träffat honom en gång.  Ursäktar även kvaliten på bilderna, men bättre än inget, right??


Min skola evakuerades pga bombhot, vad hände på Rudbeck då?

Publicerad 2013-09-13 03:38:00 i Allmänt, USA,

Vaknade imorse, (obviously, annars hade jag skrivit detta i sömnen) 45 minuter efter mitt alarm skulle ringt av vfar. Yay, stressig morgon, HEJ! Det idiotiska var att jag hade en känsla igårkväll innan jag somnade att jag hade glömt att sätta alarmet och ja, så var ju fallet. Var sådär lagom glad imorse... Tills, håll i er, jag gick in på twitter och ser att WILLIAM SPETZ , KILLEN FRÅN YOUTUBE SOM SPRINGER MED ARMEN, HAR RETWEETAT MIG!!!!!1!!! 
 
Satt sedan där i skolan och tänkte, vad mer kan hända en torsdag som denna? 5 minuter senare ringde brandlarmet. Vi traskade ut på fotbollsplanen med klassen som en vanlig brandövning. Men efter ha stått i gassande 90 graders (Fahrenheits) värme i cirka trekvart började jag undra.. 1) vilken kroppsdel jag tänkte med när valde svarta jeans + långärmad tröja och 2) varför går vi inte tillbaka in i skolan????? Jag ville ju göra mitt trigonometry quiz!!! :(((((((
 
De ropade sedan ut i högtalarna att har man bil och har alla sina grejer så får man lämna campus. Jag hade mina grejer, som tur var, men har ju varken bil eller gångavstånd till skolan så hade ingen annat val än att vänta 45min till så att skolbussen kunde ta mig hem. 
 
Hade fortfarande ingen aning vad som pågick, trodde typ någon liten olycklig själ hade råkat sätta igång larmet av misstag, men blev lite smårädd när jag såg detta utanför skolan.
X antal polisbilar + brandbil. Det var inte förens jag var påväg hem jag får reda på att det hade varit en BOMB THREAT på skolan!!!!1!!!! Vet inte så mycket detaljer, men hörde något om "en möjlig bomb i gympasalen". Mamma, orora dig inte, det låter farligare än vad det var. Helt ärligt var jag mer glad för att jag slapp mitt matteprov än rädd. Eller okej, lite läskigt var det..!
 
Händelserik dag? Mycket! Nu ska jag sätta mitt alarm på 5.30, krypa till kojs och sovzzzzki. Godnatten!
 

Tjära hälar

Publicerad 2013-09-09 04:13:00 i Allmänt, USA,

Hej kåmpizar! Såg att min värdmor lagt upp lite bilder på fejsboken så tänkte lägga upp de här också :)
De kommer i helt oordning, men whatevaah.
 
Var på min första baseball match, Durham Bulls förlorade dock..
 
Fångar bollar med hovar. Även kallat lacrosse. Tänkte försöka komma med i skolans lacrosse lag i vår, får väl se hur det går.
 
Vbror Troy, Amerikatten, vror Connolly och vpappa David. Äkta Durham Bulls fans! (Eller inte, måste erkänna att Baseball är ganska så väldigt tråkigt att kolla på...haha)
 
Snor Connollys svampbob mössa cirka sådär hela tiden. De förstår sig inte riktigt på min kärlek till svampbob,
 
Delade min Coke med Tar Heels maskoten.
 
Ungefär sådär halva staden var klädd i bebiblå. Även Grandma o grandpa, här snackar vi rikitga UNC fans! (Skönaste pensisarna ever!)
 
Som sagt ingen ordning alls på bilderna, men what to do. Amerikatten spotted at Raleigh/Durham airport. Blev varmt välkomnad av sina fans (aka värdfamilj)
 
Go Tar Heels! 
 
UNC!
 
"What's the best thing about Sweden?"
"LEGO!"
"Hahah but that's Danish........." (Giraffen ville också vara med och bygga lego, World of Warcraft lego.)
 
Vågade mig inte gå närmre än såhär, var rädd att bli nertacklad. Liksom serri, himla jättar.
 
Min bästis Wool E. Bull
 
 Fäktas. Med pinnar. #yållå
 
Går man på Jordan High School måste man väl automatiskt få basketskills, elleeerr?? Ser ju sådär lagom skillad ut, haha.
 
Allafall, det var de bilderna. Har det grymt bra här på andra sidan atlanten! Finns typ tusen bilder till på familjens kamera, ska kanske försöka få tag på de senare.
 
 

Sweater Weather

Publicerad 2013-09-05 02:34:52 i Allmänt,

När jag ändå håller på kan jag väl slänga in ett inlägg till. Denna låt verkar vara väldigt popuär här och tycker själv att den är grymt bra! Vi lyssnade på den i bilen med öppna fönster på väg till kinamaten. De sjöng med för full hals och jag hummade lite i bakgrunden då jag inte kunde texten så bra.  
Alltså jag och mina vänner. (Ja, jag har kompisar) Typ allafall. De ville att jag följa med dem och äta även imorrn så så tråkig kan de ju inte tyckt jag varit. :))) Ena tjejen var så söt, hon visste inte vad jag hette i efternamn så hon hade sparat mitt nummer som "Elsa the foreigner" haha.
 
 

Fortune cookie :))))

Publicerad 2013-09-05 02:02:00 i Allmänt, USA,

¡Hola amigos! Vet ni hur jobbigt det är att varje gång behöva googla på upp&nervänt utropstecken??? Nej, det vet ni inte.

 
Allafall, sorry för sjukt dålig uppdatering, men som sagt det här med bloggning är inte min bästa sida.... Dock är jag otroligt mer aktiv på twitter, (FÖLJFÖLJFÖLJ @amerikatten ) 
 
Har dessutom ingen bra kamera och det är inte så överdrivet roligt utan bilder, right?
Detta är i stort sett det enda jag har att bjuda på, mitt lunch pass, (man behöver det för att kunna lämna campus på lunchen) bland det värre jag sett och inte blev det bättre när jag visade det för min vmamma o hon ba "Wow, Elsa, how attractive??? I have to post that one Facebook!!!" 
 
Liksom för det första togs kortet med en webkamera eftersom jag inte hade ett yearbook kort från förra året. För det andra ser jag ut att vara 10 år och för det tredje himla köttbulle hahahahhah ja ni får skratta!!!
 
Vad har hänt mer i mitt liv då? Idag hade jag min första fortune cookie, alltså en såndär kinesisk lyckokaka (som by the way inte ens är kinesisk utan visade sig vara 100% amerikanskt lol) Glömde såklart att ta bild så ni får en fin google bild istället.
 
 
De ser inte alls goda ut och det kan jag inte säga att de var heller. Den smakade typ papper. Men nu ska vi inte vara sånna. Fick allafall denna quote i min "Happiness always accompanies with you" vilket var lite trevligt sådär. Påtal om det så har jag faktiskt inte varit på dåligt humör en sekund sen jag kom hit. Eller okej, har stört mig på x antal saker
 
  • Har säkert nämnt det förut, men duscharna är så irriterande att jag vet inte vad, Det går inte att ändra trycket i strålen och det finns inte heller nån slang som man liksom kan ta loss. Men andra ord, det går fan inte att bli ren!!!! Kanske därför amerikaner är sådär dusch-galna... hmm.. 
  • Sen har vi ju den där luftkonditioneringen, alltså vet inte ens vart jag ska börja. Den är så överdrivet kall att jag önskar jag inte lämnat min kära fjällrävis hemma i Sverige.... Skojar inte ens, man fryser ihjäl!!! Särskillt i skolan. Sen när man kommer utomhus är det himla öken värme och man drunknar i svett.
  • En annan sak som är sådär ologisk att inte ens Gud vet hur de tänker, heltäckningsmattor i cirka hela husen + skor inomhus. Liksom va?? I min familj skyller de typ på att annars äter hundarna upp skorna/gömmer dem. Jag tar dock alltid av mig skorna och än är de hela. Kanske beror på den gudomliga doft de ger i från sig vid namn fotsvett. haha
Har inte så mycket mer att säga för tillfället, men om ni har någon fråga är det bara att fråga på. Kommentera får ni gärna göra också. Vad som helst. Typ en punkt gör mig glad :)))))
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elsa Lindgren

¡Hola amigos! Välkomna till min Amerikattblogg. Här kan ni stalka mig och mitt liv som utbytis på andra sidan Atlanten. Närmare bestämt i Durham, North Carolina. Taco hej! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela